top of page
Stormen drar in över Sverige och blåser bort alla tvivel

 

Med den ena foten i den klassiska svenska pop- och rocktraditionen och den andra i hårdrocken befäster Stormen med
sin andra singel ”Allt har tagit slut”, som släpps på fredag den 15 juni via digitala plattformar, att de är en grupp som är

här för att stanna.

 

Stormen spelar rock på svenska om olycklig kärlek och psykisk ohälsa. Svenske producent-fantomen Chris Laney har
beskrivit Stormen som ”en blandning mellan Kent och Foo Fighters” och om andra till synes disparata ingredienser som Thåström och W.A.S.P. förbryllar så behöver du bara höra 20 sekunder av nya singeln ”Allt har tagit slut” för att förstå att stormen som drar in blåser bort alla tvivel. Med textraden ”Du och jag har ingenting att säga till varandra, allt har tagit slut” går Stormen rakt på sak utan omsvep.

”Vi söker gärna efter den där råa och enkla känslan när vi skriver musik, och vill hitta de där meningarna som går rakt in”, säger Stormens sångare Marcus von Boisman.

Marcus och gitarristen Allan Sundberg är båda från Stockholm och har spelat ihop i många olika band genom åren.
På var sitt håll släppte Marcus en självbetitlad skiva med The Windupdeads (2008) vilket ledde till musikplaceringar i internationella tv-serier, och har även gett ut material under eget namn, medan Allan har spelat ihop med en mängd
svenska artister såsom Jan Johansen och Bosse ”Zinny” Stagman (Shotgun Messiah, Easy Action). Allan är även medlem i dennes band Stagman, som släppt två album, varav det senaste ”Moder jord” i slutet av maj. Allan arrangerar även de
årliga hyllningskvällarna King’s Call – till Phil Lynotts minne.

De senaste två åren har dock fokus legat på att skriva hård rock på svenska under namnet Stormen, med texter som inte
viker från tunga ämnen. Efter att ha livedebuterat i januari 2017 har Marcus och Allan ägnat det gångna året åt att skriva
det debutalbum som ska slutföras och släppas senare i år. Första singeln ”Signalera” släpptes i mars tillsammans med en video regisserad av Christian Lindskog (Blindside). På den, liksom nya ”Allt har tagit slut”, hörs de legendariska musikerna Nalle Pålsson (Therion, Treat) på bas och Björn Höglund (Easy Action, Hoven Droven) på trummor.

I livesammanhang har bandet hittills samarbetat med basisterna Soufian Ma’aoui (Reach) och Per Schelander (House of Shakira, Royal Hunt), trummisarna Marcus Grymmare (Blindside), Thomas Broman (Electric Boys, Glenn Hughes) och Lars Sköld (Tiamat, Avatarium).

 

Lars ingår numera också som fast medlem i Stormen och han och basisten Soufian Ma’aoui kan höras på de två akustiska versionerna av singlarna som släpps med ”Allt har tagit slut”. Singeln firas med en spelning på Pub Anchor i Stockholm på fredag den 15 juni, varefter bandet också medverkar vid Manifestival i Kungsträdgården i Stockholm söndagen den 17 juni.
En festival och manifestation för RBU (Rörelsehindrade Barn & Ungdomar) under parollen ”Alla barn har rätt att maxa livet”, till stöd för LSS och rätten till personlig assistans.


För mer information, högupplösta bilder och intervjubokningar vänligen kontakta Allan Sundberg

på e-post: allan.sundberg@gmail.com eller ring 0733202124

Hemsida: www.stormenband.se
Facebook: www.facebook.com/stormenband
Youtube: www.youtube.com/c/stormenband

Instagram: www.instagram.com/stormenband

  • Facebook - Vit Circle
  • Twitter - Vit Circle
  • Vit Instagram Ikon
bottom of page